Ιστορικό

Το Παιδικό Εργαστήρι, Κέντρο Λόγου γραφής και Συμπεριφοράς, γεννήθηκε πριν 18 χρόνια. Στο πέρασμα αυτών των χρόνων, εκατοντάδες παιδιά και δεκάδες ειδικοί έζησαν και περπάτησαν μαζί του. Άνοιξε επικοινωνία με γιατρούς όλων των συναφών με το παιδί ειδικοτήτων και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Συμμετείχε σε συνέδρια και σεμινάρια στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, εξέδωσε την εφημερίδα του που χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από την επιστημονική κοινότητα. Άνοιξε τους δρόμους για επικοινωνία μεταξύ των ειδικών και προσπάθησε να καταρρίψει μύθους και ταμπού.

Κατέδειξε στην πράξη ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, η συνεργασία γιατρών, εκπαιδευτικών και γονιών και η ευαισθητοποίηση είναι καλύτερη από την αγωνία ή την άρνηση. Το Παιδικό Εργαστήρι, μετά τον χώρο της δυτικής Αττικής άνοιξε τα φτερά του σε Γλυφάδα, Φάληρο και Νίκαια, κρατώντας όλες τις βασικές αξίες και το ίδιο μοντέλο λειτουργίας, με την ίδια επιστημονική διεύθυνση.

Παράλληλα με τις υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ειδικού Παιδαγωγικού, Ψυχολογικής Στήριξης, Συμβουλευτικής Γονέων, Παιδοψυχιατρικής διάγνωσης και παρακολούθησης,  που προσφέρονται σε ατομικές συνεδρίες στο Παιδικό Εργαστήρι, δημιουργήθηκαν επίσης ομάδες παιδιών που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ακόμη, πραγματοποιούνται δωρεάν σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ σε σταθερή βάση διατηρείται η συνεργασία και ενημέρωση παιδιάτρων και εκπαιδευτικών, αλλά και οι επισκέψεις σε νηπιαγωγεία και σχολεία.

Το Παιδικό Εργαστήρι Γλυφάδας εγκαινιάζει  ένα νέο δρόμο επικοινωνίας, το kidlab.gr. Απευθύνεται σε όλους τους γονείς και τα παιδιά της κοινότητας, αλλά και σε ειδικούς ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς και γιατρούς. Απευθύνεται σε όλους όσους μας γνωρίζουν ή θέλουν να μας γνωρίσουν. Ακολουθώντας το ίδιο δόγμα, με κάθε παιδί, κάθε γονιό, κάθε ειδικό είμαστε μαζί, για να κάνουμε το καλό καλύτερο, το πρόβλημα όχι άλυτο γρίφο, αλλά μια διαδικασία προόδου.

Κάθε παιδί στο κέντρο μας είναι και δικό μας παιδί, κάθε γονιός στον χώρο μας δεν είναι μόνος. Είμαστε δίπλα του στη δυσκολία, την αγωνία, αλλά και στη χαρά, το χαμόγελο ικανοποίησης για την πρόοδο του παιδιού.